Programma

Sandra Reemer (66) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Sandra Reemer (66) overleden

Zangeres en tv-persoonlijkheid Sandra Reemer is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar manager aan ANP.

Drie keer Songfestival

De in Indonesië geboren Barbara Sandra Reemer nam op dertienjarige leeftijd al haar eerste single op, Sluimer Zacht, een Nederlandse vertaling van het Amerikaanse jazznummer 'Summertime'. Ze deed drie keer voor Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival, in 1972 met 'Als Het Om De Liefde Gaat' (met Andres), in 1976 met 'The Party's Over' en in 1979 met 'Colorado'. Ook zong ze een keer mee in het achtergrondkoor. In totaal scoorde Sandra Reemer achttien hits in Nederland, waarvan er negen de top 10 hebben bereikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Televisiecarrière

Sandra Reemer scoorde in 1990 haar laatste hit met 'La Colegiala', een bewerking van een Peruaanse panfluitplaat waarmee Gary Low eerder al een hit had. Rond die tijd was ze al een televisiecarrière begonnen. Zo was ze te zien als presentatrice van Showmasters, waarin onder meer Rolf Wouters ontdekt werd. Toen ze de overstap maakte naar de nieuwe zender RTL 4 presenteerde ze daar de Zaterdagavondshow. Eerder was ze al als assistente van Jos Brink op tv te zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie