Programma
PowNed

Marvin Gaye kan in It Takes Two zijn frustratie met Motown niet verbergen

foto: Cover
  1. Nieuwschevron right
  2. Marvin Gaye kan in It Takes Two zijn frustratie met Motown niet verbergen

'Twee is beter dan een', dat gezegde telt niet alleen voor het tillen van zware voorwerpen, maar natuurlijk ook voor muziek. En het perfecte voorbeeld daarvan is It Takes Two van Marvin Gaye en Kim Weston, vertelt Desiree van der Heiden in Motown Midden van de Week.

Motown begint in de jaren 60 als warme familie, maar naarmate het succes toeneemt, verlaten steeds meer artiesten het label. "Zo wordt Marvin Gaye eerst gekoppeld aan Mary Wells, maar als zijn het label verlaat neemt Kim Weston haar plaats in", vertelt Desiree.

'Speciaal voor hen geschreven'

Het kersverse duo duikt de studio in om het album Take Two op te nemen. "En de meeste nummers daarvan liggen al op de plank. Maar It Takes Two was speciaal voor hen geschreven." En dat kun je horen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frustratie met Motown

Ook Gaye is niet helemaal tevreden met Motown en hij wil graag meer controle over zijn muziek. "Kim Weston vertelt later dat ze de frustratie in Marvins stem kon horen", vervolgt Desiree. De zangeres verlaat het label daarom, maar Marvin blijft. "Het was dan ook een grote teleurstelling voor haar dat het nummer als single werd uitgebracht, nadat zij dus al bij Motown was vertrokken. En hierdoor hebben ze dus nooit samen live kunnen spelen."

De hele Motown-les van Desiree hoor je hier:

DagNacht

Desiree van der Heiden presenteert van dinsdag tot en met vrijdag het vroege ochtendprogramma DagNacht van 03.00 tot 06.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie