Programma

Wie speelt er op Pinkpop 2017?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie speelt er op Pinkpop 2017?

Pinkpop 2016 is nog maar net afgelopen, maar de eerste naam voor volgend jaar is al bekend. Wie moeten er nog meer komen?

Eindelijk Pearl Jam

We hebben net drie heerlijke dagen Pinkpop achter de rug met Red Hot Chili Peppers, Doe Maar en Sir Paul McCartney, maar Jan Smeets heeft de eerste grote naam voor volgend jaar al bekend gemaakt. Pearl Jam is voor 2017 definitief bevestigd door de Pinkpopbaas. Een van de grote wensen van Smeets.

U2 of Beyoncé?

Maar het wensenlijstje is veel langer. Bovenaan staat al sinds de oprichting van Pinkpop de grote held van Jan Smeets, namelijk Neil Young. Maar wat zijn verder de opties voor headliners? Het zou zomaar kunnen dat U2 weer besluit naar Nederland te komen, als ze weer zin hebben om festivaloptredens. Dat zou dan voor het eerst in ruim 35 jaar zijn. Wilbert Mutsaers, de nieuwe baas van Mojo Concerts, stelde onlangs in een interview voor om Beyoncé en Kanye West op Pinkpop te programmeren.

Foo Fighters wel of niet?

Het is nog maar de vraag of Foo Fighters in 2017 Landgraaf aandoen. Nadat frontman Dave Grohl vorig jaar een paar dagen voorafgaan aan Pinkpop zijn been brak, moest de band het festival afzeggen. De belofte van Grohl om dit jaar te komen werd niet ingewilligd. Gelukkig kwam zijn goede vriend Lionel Richie wel langs. We hopen dus dat de band volgend jaar gewoon komt spelen.

Wie vind jij dat op Pinkpop 2017 moet komen? Laat het ons weten in een reactie.

Foto omslag: 3FM / Ben Houdijk

Lees hier meer over Pinkpop 2016:

Derde dag Pinkpop 2016

Tweede dag Pinkpop 2016

Eerste dag Pinkpop 2016

Ster advertentie
Ster advertentie