Programma

Imagine en Armand

  1. Nieuwschevron right
  2. Imagine en Armand

Er wordt druk gestemd voor de Top 2000 en daarmee stromen ook de eerste statistieken binnen. Heeft de actualiteit nog effect op jouw stemlijstje?

STEM VOOR DE TOP 2000 VAN 2015

Actualiteit in Top 2000

Statisticus Tom Goris houdt al het stemgedrag goed in de gaten en Gijs Staverman vraagt hem of de gebeurtenissen van de afgelopen tijd invloed hebben op jouw stemgedrag. Van de aanslagen in Parijs en terreurdreigingen tot de dood van protestzanger Armand. Dat is allemaal terug te zien in de eerste peilingen.

Heel hoog

'Imagine' van John Lennon is veel gedraaid na de aanslagen op 13 november in Parijs en ook de video van een man die op straat achter een vleugel kruipt en het nummer speelt, is inmens populair. Maar staat het ook bovenaan de lijstjes van de Top 2000-stemmers? "'Imagine' komt heel hoog te staan, daar kun je wel vanuit gaan", aldus Goris. "Ik ga er nog geen uitspraken over doen, het moet wel een beetje spannend blijven."

Meer van Lennon

Dankzij de hernieuwde aandacht voor 'Imagine' zie je ook de andere nummers van de oud-Beatle voorbij komen. Verdwenen 'Give Peace A Chance' en 'Working Class Hero' vorig jaar nog uit de Top 2000, nu sleept 'Imagine' ze mee de hoogte in.

Armandeffect

Afgelopen vrijdag is bekend geworden dat protestzanger Armand is overleden. Toen werd er niet direct enorm veel op zijn nummers gestemd, maar dat is dit weekend helemaal veranderd. "'Ben Ik Te Min' stond op 1.279, maar staat nu ergens in de buurt van nummer 70. Ik krijg ook de lijsten van de grote steden binnen en in Eindhoven (woonplaats van Armand, red.) staat hij zelfs op zeventien."

Beluister terug welke nummers nog meer de hoogte in stijgen door de actualiteit.

Ster advertentie
Ster advertentie