Programma

Phil Collins verbluft met Drums, Drums & More Drums live in Parijs

  1. Nieuwschevron right
  2. Phil Collins verbluft met Drums, Drums & More Drums live in Parijs

In 2004 vertrekt Phil Collins op zijn Finally… The First Farewell Tour. In Parijs speelt hij een spectaculaire, driedubbele drumsolo.

Collins besluit in 2003 te stoppen met touren en de focus te leggen op zijn gezin. Ook gaat het al jaren niet goed met zijn gehoor. "Ik heb een zoon en nog een baby onderweg. Ik had deze tour sowieso niet moeten doen vanwege mijn gehoor, maar ik wilde fatsoenlijk gedag zeggen, in plaats van ermee kappen en zeggen dat het klaar is. Dat is waarom dit mijn laatste tour is, om te focussen op mijn gezin", vertelt Collins aan Fox News in 2004.

Driedubbele drumsolo

Hij kondigt daarom zijn afscheidstournee aan, Finally... First Farewell Tour. Zijn gelijknamige concertfilm wordt in 2004 opgenomen in Parijs. Hij opent de show met het nummer Drums, Drums & More Drums. Een solo van bijna twee minuten volgt, waarna hij een duet-drumsolo speelt met Chester Thompson, de man die dertig jaar drumde voor Genesis tijdens tours. Op de heflt van het nummer komt er ook nog een percussionist bij kijken en de drie mannen spelen opzwepend nog vier minuten door. Het publiek is in extase en de mannen krijgen de lach niet van hun gezichten.

Bekijk hieronder Drums, Drums & More Drums live in Bercy, Parijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Phil Collins in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Phil Collins tien keer in de lijst der lijsten. Zijn hoogste notering is In The Air Tonight op plek 36. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie