Programma

Eerste twee afleveringen van Springsteen Podcast te beluisteren

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste twee afleveringen van Springsteen Podcast te beluisteren

Bas Louissen is al achttien jaar fan van Bruce Springsteen en doet sindsdien hard zijn best om vrienden en kennissen ook te overtuigen van hoe goed de rockster uit New Jersey is. Of dat lukt, hoor je in de podcastserie Springsteen Podcast.

Toen Bas Louissen in 2003 door zijn vader werd meegenomen naar een concert van Bruce Springsteen in de Kuip in Rotterdam, werd hij op slag een evangelist. Iedere dag luistert hij naar zijn muziek. Op internet staat een lijstje van iemand met tien redenen waarom Bruce Springsteen zo afschuwelijk is, één van die redenen: zijn fans! “Springsteen is nog wel ok,” zo omschrijft hij, “maar de fans zijn verschrikkelijk.” Maar wie zijn zij dan? En wat maakt de band tussen de band en zijn fans zo bijzonder en intiem?

Aflevering 1: De Proloog

Bas Louissen probeert in zijn podcast iets van deze sluier te lichten. Jarenlang heeft hij zich in zijn vriendenkring alleen gevoeld wat betreft zijn Springsteen-fanschap. Daarom begon hij op een zeker moment mensen in zijn omgeving te overtuigen van zijn belijdenis. In de eerste aflevering zoekt hij die mensen op. Zijn ze uiteindelijk - net als hij - ook overstag gegaan?

#1 - De Proloog - Springsteen podcast

Aflevering 2: De Kleedkamer

In de tweede aflevering praat Bas met fans die ieder een eigen, uniek, verhaal hebben rondom hun held. Zoals Michelle die in het vliegtuig terug van concerten mijmerde dat ze het niet erg zou vinden als haar vliegtuig neer zou storen, aangezien ze de mooiste avond van haar leven had beleefd. Hij praat met Kim, die afstudeerde op haar grote held Springsteen en Liselotte die meerdere malen oog in oog stond met Bruce én zelfs door hem wordt herkend.

#2 - De Kleedkamer - Springsteen podcast

Springsteen Podcast

In 'Springsteen Podcast' onderzoekt Bas Louissen, bekend van de podcast 'Man man man', de wereld van de Springsteen-fans. Wat is het in Bruce Springsteen dat zijn fans zo intens zijn? Dat hij zo bewonderd wordt? En dat ze geen genoeg van zijn muziek kunnen krijgen? Bas spreekt met diehard fans die Bruce vaak live hebben zien spelen, die hem hebben ontmoet en die bij hem in de kleedkamer hebben gezeten, om op zoek te gaan naar wat hen verbindt. Daarnaast spreekt Bas met leden van de fanclub en een aantal bekende fans: Gerard Ekdom, Frans Timmermans, Kluun, Art Rooijakkers, Leon Verdonschot en Tim Akkerman. 'Springsteen Podcast' is vanaf woensdag 26 mei wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast app en de NPO Radio 2-app.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie