Programma

In gesprek met Hvalross en Mayleaf in De Harde Bonanza

  1. Nieuwschevron right
  2. In gesprek met Hvalross en Mayleaf in De Harde Bonanza

In de negende aflevering van seizoen twee van De Harde Bonanza zijn twee (nieuwe) Nederlandse bands aan het woord.

De band Hvalross uit Roosendaal bracht op 16 oktober hun debuutalbum Cold Dark Rain uit. De band krijgt lovende kritieken voor hun muziek met invloeden van Black Sabbath en Mastodon. Suzanne Bosman en Mike Arntz praten met gitarist Barry Veeke over de band, het album en het prachtige artwork van de plaat. Barry over het ontstaan van het geluid van Hvalsoss als vier oudgediende muzikanten weer bij elkaar komen: “We zijn toen wat met ideeën naar elkaar gaan gooien. Je gaat gewoon in de oefenruimte staan en joh dit vind ik wel een mooie riff of een vet stukje. De eerste nummers zijn dat wat grof en is niet precies wat je wilt, maar op een gegeven moment klikt het dan weer en dan hebben we toch weer een ander geluid te pakken.”

Mayleaf

Ook bellen Suzanne en Mike met gitarist Adrian DeLange van de grunge/rockband Mayleaf. De band bracht onlangs een nieuwe single 'Trying' op de markt die het meteen scoorde tot De Harde Bonanza Tiplijst die op Spotify te vinden is. Adrian vertelt over zijn persoonlijke verhaal achter de single en over Walter de Beer die te zien is in de bijbehorende videoclip. Adrian over de tekst van 'Trying': "Het gaat over een iets minder positieve tijd in mijn leven. Het gaat eigenlijk over het feit van oké, je kan je ook afvragen waarom je überhaupt nog aan het proberen bent. Waarom probeer ik nog om dingen een kans te geven en dit komt vooral terug in de chorus.”

De hele gesprekken zijn te beluisteren in de nieuwe aflevering van De Harde Bonanza:

#9 - Mis jij de concerten ook zo? (S02) - De Keiharde Pödcast

De Harde Bonanza

De Harde Bonanza ontstond oorspronkelijk als item in Stenders Platenbonanza, het programma dat Caroline samen met Rob Stenders presenteert. In de podcast hebben Caroline en Mike nu meer tijd dan ooit om wekelijks in de hardste hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi te duiken. De Harde Bonanza, een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2, is te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. Caroline en Mike kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie