Programma

The Black Crowes viert jubileum debuutalbum in AFAS Live

  1. Nieuwschevron right
  2. The Black Crowes viert jubileum debuutalbum in AFAS Live

Op 28 oktober speelt The Black Crowes een show in AFAS Live in Amsterdam. Chris en Rich Robinson brengen de Amerikaanse rockband weer samen om het jubileum van hun debuutalbum te vieren.

De show maakt deel uit van The Black Crowes Present: Shake Your Money Maker UK & European Tour, die op 10 oktober van start gaat met een show in de 3Arena in Dublin. Daarna gaat de band heel Europa en het Verenigd Koninkrijk door en wordt dus ook Amsterdam niet overgeslagen.

Dertigjarig jubileum Shake Your Money Maker

The Black Crowes spelen hun debuutalbum Shake Your Money Maker uit 1990 in zijn geheel, plus alle hits van de band. Het album bevat ook de track 'Hard to Handle', de nummer 1915 uit de Top 2000. De gebroeders Robinson hebben sinds 2013 geen Black Crowes show meer gespeeld in het Verenigd Koninkrijk of Europa nadat ze zwoeren nooit meer samen te spelen of te praten. Gelukkig voor de fans van de band hebben de broers elkaar na jaren toch weer gevonden.

Chris Robinson is opgewonden over de hereniging: "Ik voel me gezegend dat ik samen met mijn broer de muziek kan spelen en vieren die onze levens samen heeft gebracht. Lang leve Rock-'n-Roll en The Black Crowes!", aldus Chris. Groot enthousiasme waar Rich Robinson zich bij aansluit: "In de eerste plaats ben ik heel blij dat m'n broer terug is in mijn leven. Het is een geschenk dat we weer samen kunnen spelen en het album kunnen vieren dat we als kinderen maakten. Dat deze nummers na dertig jaar nog overeind staan is iets dat ik nooit had kunnen denken."

De impuls van The Black Crowes

In 1990, toen journalisten klaagden over de dood van rock en de pop en hair metal de hitlijsten domineerden, gaf The Black Crowes het genre een broodnodige impuls met Shake Your Money Maker. Met de singles Jealous Again, Twice As Hard, She Talks To Angels, en de cover van Otis Redding's Hard To Handle veroverde de band de rockwereld. The Black Crowes brachten vervolgens acht studioalbums en vier livealbums uit en verkochten tientallen miljoenen exemplaren.

De band heeft een onstuimig verleden. Ze speelde shows over de hele wereld, de legendarische gitarist Jimmy Page was korte tijd lid van de band, ze zijn een tournee met ZZ Top afgezet voor het beledigen van de sponsor, ze zijn bedrogen met slechte platencontracten, ze trouwden en scheiden en vochten onderling en met de rest van de wereld. Met andere woorden, ze hebben alles gedaan wat een legendarische rockgroep zou moeten doen.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie