Programma

Dertig jaar Bijlmerramp: Vincent Dekker over dramaserie Rampvlucht

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dertig jaar Bijlmerramp: Vincent Dekker over dramaserie Rampvlucht

Het is vandaag precies 30 jaar terug dat een van de meest controversiële vliegrampen plaatsvond: de Bijlmerramp. Ruud de Wild belt met journalist Vincent Dekker over Rampvlucht, een indrukwekkende dramaserie over deze gebeurtenis.

Vincent Dekker is journalist en heeft de Bijlmerramp vanaf het aller eerste moment gevolgd. Het duurde niet snel voordat de gebeurtenis meer vragen dan antwoorden bij hem opriep. "De eerste vragen had ik 24 uur na de ramp", vertelt Dekker in De Wild In De Middag.

Onjuiste info persconferentie

De avond na de ramp kreeg Dekker te horen dat de informatie uit de persconferentie - die eerder die dag plaatsvond - misschien toch niet helemaal klopte. "In eerste instantie dacht ik: 'het zal wel kloppen', maar de dagen daarna bleek heel snel dat er heel veel dingen niet konden kloppen." Vraagtekens bleven komen en Dekker was zo geïntrigeerd dat hij zelfs een boek schreef over de ramp; Going Down, Going Down...

Rampvlucht

Het is dan ook niet gek dat Vincent Dekker een personage is in de nieuwe vijfdelige serie Rampvlucht. Die rol wordt gespeeld door Thomas Höppener. Het is een groots opgezette complotthriller over de ramp zelf én de vele vragen en mysterieuze gebeurtenissen die Nederland daarna in hun greep hielden.

Luister hieronder het interview terug waarin Dekker praat over de ramp en de documentaire:

De Wild In De Middag

Je hoort De Wild In De Middag iedere maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Rampvlucht is vanaf 29 september dagelijks om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 of te bingen op NPO Start. De slotaflevering wordt uitgezonden op dinsdag 4 oktober, exact 30 jaar na de ramp.

Ster advertentie
Ster advertentie