Programma

Blondie in Paradiso

  1. Nieuwschevron right
  2. Blondie in Paradiso

Het was precies drie jaar geleden dat Blondie voor het laatst in Paradiso optrad.

Donderdag stond de band, waar zangeres Debbie Harry, gitarist Chris Stein en drummer Clem Burke nog steeds deel van uitmaken, wederom voor een uitverkochte zaal in Amsterdam.

Aanvulling is er van enkele strak spelende muzikanten. Het enthousiaste publiek bestaat uit vijftigers die zich even in de jaren zeventig en tachtig wanen, Debbie Harry-clonen en wat fans van nu.

Muzikaal doet de band Blondie er nog steeds toe. De rijke melange van punkpop, een dosis disco en wat experimenteel is nog steeds goed voor enthousiaste, volle zalen. Sinds 1997 beleeft de band dan ook een soort van permanente reünie.

Wanneer de 66-jarige Debbie Harry rond half negen het podium betreedt is al snel duidelijk dat ze nog steeds de blikvanger van de groep is. "Amsterdam you're as hot & crazy as ever", roept ze het publiek toe.

Wanneer iemand een oude foto van haar omhoog houdt zegt ze sarcastisch: "That's not my body! Are you kidding! Those were the days..but? We're still around", terwijl ze weer een soepel dansje maakt en enthousiast handjes in het publiek schudt. Een interessante uitspraak van Harry was ooit: "Ik voel me geen Marilyn Monroe van de pop meer, maar ik ben gewoon Deborah Harry. Ik doe me niet meer voor als een lekker wijf, maar wel als een lekker oud ding".

Maar zingen kan ze nog steeds, al haalt ze tegenwoordig de allerhoogste tonen vanwege haar wat zwaarder geworden stem niet meer helemaal. Het optreden eindigt met een meezingversie van Heart of Glass waarbij het publiek nogmaals opgezweept wordt. Het publiek wacht tevergeefs op Blondie's grootste hit Denis.

Lees meer over Blondie

(Novum)

Ster advertentie
Ster advertentie