Programma

Rob Stenders genomineerd voor Pop Media Prijs 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Stenders genomineerd voor Pop Media Prijs 2019

Rob Stenders is genomineerd voor de Pop Media Prijs 2019. Ook filmmaakster Carine Bijlsma en online radiostation Red Light Radio behoren tot de genomineerden.

De jury roemt Rob als gepassioneerde radiomaker en als één van de mensen met een groot aandeel in Danny Vera's succes met 'Roller Coaster'. Carine Bijlsma maakte de bijzondere film Devil's Pie over soulzanger D'Angelo, terwijl Red Light Radio al bijna tien jaar een podium biedt aan talent uit de underground.

Pop Media Prijs

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij in het bijzonder wordt gelet op bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film of fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties en audio-visuele uitingen met als onderwerp popmuziek. Na de publicatie van de longlist en een publieke stemronde heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden benoemd. Onder meer Leo Blokhuis, Anton Corbijn en Eric Corton ontvingen de onderscheiding in het verleden.

Vakjury

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Lisa de Jongh (Patronaat & Welcome to the Village), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Universal), Atze de Vrieze (VPRO 3voor12) en de winnaar van de Pop Media Prijs 2018, Fernando Halman (FunX).

De prijs wordt uitgereikt op 18 januari tijdens ESNS.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie