Programma
KRO-NCRV

Waarom Toto Roel van Velzen herinnert aan oud liefdesverdriet

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Toto Roel van Velzen herinnert aan oud liefdesverdriet

Deze zomer heeft Emmely de Wilt iedere zondag een co-host tijdens Het Oor Wil Ook Wat. Dit weekend was het de beurt aan Roel van Velzen, met wie ze het uitgebreid had over Toto.

Toto is een van de gespreksonderwerpen van Emmely en Roel tijdens Het Oor Wil Ook Wat. De Amerikaanse band gaf afgelopen week drie optredens in Nederland, en zowel Roel als Emmely was bij een van die concerten aanwezig. Voor de Baby Get Higher-zanger zorgt de muziek van Toto nog altijd voor een flashback aan oud liefdesverdriet.

I Won't Hold You Back

Daarbij gaat het met name om I Won't Hold You Back, de single die Toto in 1983 als opvolger van monsterhit Africa uitbracht. Die track brengt Roel terug naar een vakantie op Terschelling in de eerste helft van de jaren 90. "Ik zat meteen weer in de trein terug vanuit Terschelling", vertelt hij. "Ik had liefdesverdriet, omdat Geeke geen verkering met me wilde op de camping."

"We hebben het over 1994 of '95, dus ik was 17 en voor het eerst zonder ouders op vakantie", vervolgt Roel, voor wie I Won't Hold You Back voor altijd verbonden is aan die trip. "Ik zag mezelf in de trein zitten met m'n Discman op, met dit nummer op repeat. Toen ik thuiskwam dacht ik: dan ga ik het maar leren spelen, want het is ook wel een fijn pianoliedje."

Luister hieronder de volledige aflevering van Het Oor Wil Ook Wat met Roel van Velzen als co-host terug:

Het Oor Wil Ook Wat

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie