Programma

Glen Hansard live bij De Staat

  1. Nieuwschevron right
  2. Glen Hansard live bij De Staat

De Ierse singer-songwriter Glen Hansard is te gast bij De Staat van Stasse. Hij speelt zijn single 'Lonely Deserter'.

Stefan hartje Glen

De Ierse singer-songwriter Glen Hansard is voor de tweede keer te gast bij De Staat van Stasse. Stefan is maar wat blij om hem weer in de studio te mogen ontvangen. "Ik ken niemand die zo mooi en intens zingt als hij."

Hansard staat net aan het begin van een Europese tour. In Nederland zal de zanger met veel blazers optreden tijdens het Down The Rabbit Hole Festival in Beuningen.

'Didn't He Ramble'

Glen Hansard kennen we onder meer van de band The Frames en The Swell Season. Ook ontving Hansard een Oscar voor zijn muziek in de film The Commitments. Van zijn tweede soloalbum Didn't He Ramble speelt hij het gelijknamige nummer in De Staat:

Druncles

Glen vertelt dat toen hij klein was zijn vader soms mannen meenam naar huis. Deze mannen bleven een tijdje logeren op de bank om hun hoofd leeg te maken. "We called them druncles", vertelt de zanger lachend. Het inspireerde hem om zijn single 'Lonely Deserter' te schrijven. Het nummer gaat over een man die beweert te hebben gevochten in een grote revolutie. In werkelijkheid heeft hij gedronken in de kroeg en uiteindelijk niets bereikt.

De Staat van Stasse
Ma t/m do 20.00 - 22.00 uur
DJ: Stefan Stasse

Ster advertentie
Ster advertentie