Programma

Gilbert O'Sullivan kijkt terug op zijn 'crisisimago'

  1. Nieuwschevron right
  2. Gilbert O'Sullivan kijkt terug op zijn 'crisisimago'

De Ierse singer-songwriter Gilbert O'Sullivan vertelt in deze aflevering van de Top 2000 a gogo hoe hij liedjes schrijft en hoe hij terugkijkt op zijn 'crisisimago'.

Kantoor vol met cassettes

Gilbert O'Sullivan is met zijn muziek voornamelijk bekend vanwege zijn melodieën en bijzondere akkoorden. Hij heeft onder andere de nummers 'Nothing Rhymed', 'Clair', 'Matrimony' en 'Alone Again (Naturally)'. De manier waarop de Ier zijn nummers schrijft is afwijkend van de meeste artiesten. Hij begint met het kiezen van een melodie. Zijn kantoor staat dan ook vol met cassettebandjes, elke met een andere melodie. Hij vertelt: "Het geluid is vreselijk, mijn demo's zijn behoorlijk ruw. Maar goed genoeg voor mij. Een goede melodie klinkt altijd wel." Als de melodie gekozen is begint hij pas aan de rest van het nummer.

'crisisimago'

In de jaren 70 staat O’Sullivan bekend vanwege zijn 'crisisimago', dat bestaat destijds uit een kortgeknipt bloempotkapsel, een streepjesdas en een driekwart broek. Hij kijkt terug op dit imago en vertelt ons hoe hij erover denkt. "Als ik een jurk en make-up had gedragen, was dat cool geweest. Maar ik was verkleed als een typetje. Pet, schoenen, stropdas, helemaal uitgedacht, Chaplin-jasje. Ik creëerde een typetje, want anders was ’t zo statisch", aldus O'Sullivan.

Benieuwd naar wat hij nu van dit typetje vindt? Bekijk dan de hele aflevering hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: YouTube stil

Ster advertentie
Ster advertentie