Programma

Noortje en Bert zagen hun gerenoveerde restaurant aan de Maas onderlopen

  1. Nieuwschevron right
  2. Noortje en Bert zagen hun gerenoveerde restaurant aan de Maas onderlopen

De Limburgse Noortje en Bert moesten de afgelopen dagen machteloos toekijken hoe hun restaurant aan de Maas in Baarlo onderliep. Ze vertellen Jeroen over hun situatie.

Jeroen doet verslag vanuit het door watersnood getroffen gebied in Limburg. Hij ontmoet Noortje en Bert in hun huis in Baarlo, waar ze vertellen over hun restaurant aan de Maas, dat de afgelopen dagen onderliep.

"Het restaurant ligt normaal veertig meter van de Maas af, maar het water staat op dit moment anderhalve meter hoog", vertelt Noortje. Het stel kan op dit moment niet meer dan hopen dat de schade mee gaat vallen, want ze mogen niet in de buurt van hun restaurant komen.

Zojuist gerenoveerd

En dat terwijl hun restaurant net weer de deuren geopend had, nadat Noortje en Bert vanwege de coronacrisis anderhalf jaar geen gasten mochten ontvangen. Wat de situatie extra wrang maakt, is het feit dat ze hun personeel de afgelopen maanden ingezet hadden om het pand te renoveren.

"We hebben ze de afgelopen coronaperiode gebruikt om alles weer mooi in de verf te zetten, om te zorgen dat ze hun uren konden blijven maken", legt Noortje uit. "Plafonds geverfd, muren geverfd, mooie dingen aan de muur bevestigd. Maar dat moesten we er allemaal weer afhalen omdat het met vuil water volgezogen kon worden." Bert geeft aan dat ze nu niet meer kunnen doen dan wachten: "We moeten gewoon gaan zien wat we maandag of dinsdag gaan aantreffen."

Bekijk het volledige interview hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

777 liedjes voor Limburg

Om de Limburgers in het getroffen gebied een hart onder de riem te steken, draait NPO Radio 2 de komende dagen 777 liedjes voor Limburg. Luisteraars kunnen verzoekjes aanvragen via de gratis NPO Radio 2 app.

Giro 777

Nationaal Rampenfonds stelt ‘giro 777’ open voor hulp overstromingsramp Limburg. Deze rekening is opgesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Meer informatie: www.giro777.nl

Foto: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie