Programma
PowNed

Boyz II Men zorgt voor nieuw Motown-succes in de jaren 90

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boyz II Men zorgt voor nieuw Motown-succes in de jaren 90

In de jaren 60 is Motown een van de meest toonaangevende labels. Maar ook in de nineties is er enorm succes: Boyz II Men scoort hit na hit voor de platenmaatschappij. Tijdens het item Motown Midden van de Week in DagNacht vertelt Desiree van der Heiden het verhaal van deze jongensgroep.

Als je aan Motown denkt, kom je waarschijnlijk meteen uit bij de jaren 60. Artiesten als Marvin Gaye, The Supremes en Stevie Wonder zetten destijds het platenlabel op de kaart. Ook na deze hoogtijdagen blijft het platenlabel bestaan. De platenmaatschappij bleef dan ook op zoek naar nieuw talent.

Zo kwam daar in de jaren 90 Boyz II Men. De harmoniegroep bestaat in eerste instantie uit vijf jongens die bij elkaar in het schoolkoor zitten. Ze kennen elkaar eigenlijk niet zo goed, het komt niet veel verder dan een praatje tijdens de repetities. Tot het moment dat de jongens opeens bij elkaar in een zanggroep worden gezet. De jongens komen er achter dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan dat ze dachten. Ze delen de liefde voor mooie harmonieën en beslissen om die gezamenlijke passie naar een hoger niveau te tillen.

End Of The Road

De jongens besluiten naar binnen te sluipen tijdens een concert van Will Smith en komen daar maar iemand van Motown tegen. De jongens zingen daar direct een nummer en niet veel later krijgt de groep een platencontract aangeboden. Als de formatie Boyz II Men gaan ze aan de slag voor Motown en scoren verschillende nummer 1-hits in Amerika. Later scoort de band ook een hit in Nederland met de single End Of The Road.

Luister hieronder het hele fragment over Boyz II Men:

Video niet beschikbaar

End of the Road

Bekijk hieronder de clip van Boyz II Mens successingle End of the Road:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DagNacht

Je hoort Desiree van der Heiden iedere werkdag met DagNacht tussen 03.00 en 06.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie