Programma

Legendarisch Live: Lou Reed

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch Live: Lou Reed

Op 27 oktober 2013 overlijdt Lou Reed. Een jaar eerder speelt hij nog in de toenmalige Heineken Music Hall in Amsterdam.

Reeds laatste optreden in Nederland

In 2012 reist Lou Reed op 70-jarige leeftijd de wereld over met zijn tournee From VU to LULU. De tour vernoemt hij naar het gelijknamige album Lulu dat hij met Metallica uitbrengt. Lulu wordt ondanks de bijzondere samenwerking niet goed ontvangen door het grote publiek. Op 14 juni 2012 staat Lou in Amsterdam en speelt hij, zo eigenwijs als hij is, toch wat nummers van die plaat. Maar natuurlijk staat 'Walk On The Wildside' die avond ook op de setlist. En hoewel Lous gezondheid in de afgelopen jaren zichtbaar achteruit is gegaan, wordt het toch een gedenkwaardige avond in Amsterdam. Het blijkt een jaar later namelijk zijn laatste optreden op Nederlandse bodem.

Bekijk het optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

'Walk On The Wildside' staat sinds 1999 onafgebroken in de Top 2000. In totaal heeft Lou drie noteringen op zijn naam staan: 'Perfect Day' als hoogste notering op plek 118, 'Walk On The Wildside' op plek 678 en 'Intro/Sweet Jane' op plek 1672.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie