Programma

Nieuwe NPO Radio 2-dj Desiree over de Top 2000 en vrouwelijke rolmodellen

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe NPO Radio 2-dj Desiree over de Top 2000 en vrouwelijke rolmodellen

Vanaf dinsdag 19 oktober presenteert Desiree van der Heiden de nieuwe vroege ochtendshow DagNacht tussen 04.00 en 06.00 uur op NPO Radio 2. We spraken haar voor een kort voorstelrondje.

Desiree is een vrij nieuw gezicht in de radiowereld. Via de lokale omroep Haarlem105 belandde ze bij NPO KX. Al snel verruilde ze die studio voor NPO 3FM. "Ik had nooit verwacht dat ik dat zomaar mocht doen, het is heel snel gegaan", vertelt Desiree. Vanaf vandaag komt ze het team van NPO Radio 2 versterken en daar heeft ze heel veel zin in: "Deze zender sluit goed aan op mijn eigen muzieksmaak."

Weinig vrouwelijke rolmodellen

Sommige dj's zijn begonnen op hun zolderkamertje, maar bij Desiree ging het anders. "Toen ik jong was waren er bijna alleen maar mannen te horen op de radio. Ik heb nooit gedacht dat dj worden überhaupt een optie was. Ik dacht ik ben vast te laat." Desiree bewijst echter dat het met een flinke bak talent nooit te laat is. Dat er vroeger weinig vrouwen op de radio te horen waren, hielp volgens Desiree niet. "Gelukkig zijn er nu steeds meer vrouwen die hopelijk wel een rolmodel kunnen zijn voor jonge meiden."

Slapen in twee delen

Hoe bereidt Desiree zich voor op deze vroege uurtjes? Ze schakelde onder andere de hulp van haar voorganger Giel in. "Hij raadde me aan om te slapen in twee delen. Dus ik ga om 21.00 uur naar bed, dan vroeg op en na de show nog even verder slapen." Een flinke omschakeling dus, en Desiree biedt dan ook vast haar excuses aan aan vrienden: "Sorry alvast, maar mij niet meer bellen na half negen!".

'Ik krijg dikke stress van stemmen voor de Top 2000!'

Als we Desiree vragen naar haar Top 2000 Stemlijst, geeft ze toe nog nooit te hebben gestemd (Strafpunten!). "Ik vind het echt een onmogelijke opgave! Ik dacht elk jaar 'ik ga het nu écht doen', maar dit jaar moet ik er toch wel aan geloven. Hoe kan je nou zo weinig nummers kiezen uit alle muziek die is gemaakt? Ik krijg daar dikke stress van." Mocht iemand tips hebben voor Desiree, stuur ze vooral in via de gratis NPO Radio 2 app. Nummers die er dit jaar in ieder geval op haar lijst zullen staan.. "God Only Knows van The Beach Boys, Door De Wind van Miss Montreal en natuurlijk iets van ABBA", aldus Desiree.

DagNacht

Tijdens DagNacht hoor je de lekkerste tracks voorbijkomen; van disco tot Nederlandse muziek en echte Top 2000-klassiekers. Natuurlijk sta jij als luisteraar ook centraal: "Het moet een beetje zijn alsof je een stamkroeg inwandelt iedere week." Desiree sleept je door de laatste uurtjes van de nacht en geeft een kick-start aan de dag!

Je hoort DagNacht iedere dinsdag tot en met vrijdag tussen 04.00 en 06.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie