Programma

Scott Weiland overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Scott Weiland overleden

Zanger Scott Weiland van Stone Temple Pilots en Velvet Revolver is overleden in zijn slaap. Dit waren zijn drie grootste hits in Nederland.

De getroebleerde rockzanger is slechts 48 jaar geworden. Hij overleed in zijn slaap, zo laat zijn derde vrouw Jamie Wachtel weten. Weiland was op tournee en zou in de tourbus levenloos zijn aangetroffen. Hij kampte al langere tijd met drank- en drugsverslaving.

'Plush'

Met zijn band Stone Temple Pilots is Scott Weiland in de jaren 90 één van de vaandeldragers van het grungegenre, samen met bands als Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden. De band scoort in 1993 zijn enige hit in Nederland; 'Plush', over het tragische verhaal van een vermist meisje.

'Slither'

Nadat Stone Temple Pilots uit elkaar valt, richt Weiland met enkele andere rockveteranen de band Velvet Revolver op. Één van die veteranen is gitarist Slash, voorheen van Guns N' Roses. De stevige eerste single 'Slither' krijgt in de zomer van 2004 de nodige airplay en is Weilands eerste hitlijstnotering in elf jaar tijd.

'Fall To Pieces'

Het debuutalbum van Velvet Revolver heeft de ietwat toepasselijke titel Contraband, gezien de geschiedenis van de bandleden. De rockballad 'Fall To Pieces' is de grootste hit van het collectief in ons land en de laatste keer dat Weiland in de hitparade staat. Na een mislukte comeback met Stone Temple Pilots ging Weiland onder zijn eigen naam verder.

Ster advertentie
Ster advertentie