Programma

The Doors en Taylor Hawkins brengen ode aan Ray Manzarek

  1. Nieuwschevron right
  2. The Doors en Taylor Hawkins brengen ode aan Ray Manzarek

We wisten al dat Taylor Hawkins, drummer van Foo Fighters, ook aardig kan zingen. Niet veel mensen hadden echter verwacht dat hij ooit als frontman van The Doors zou optreden.

Dit bijzondere optreden maakt deel uit van een concertdocumentaire ter ere van de in 2013 overleden toetsenist Ray Manzarek. De documentaire werd in december 2019 al aangekondigd, maar nu zijn dus ook de eerste beelden te zien.

Grote namen

In de video is Taylor Hawkins te zien als zanger en hij wordt door een aantal flinke namen ondersteund. Zo zien we The Doors' gitarist Robby Krieger en drummer John Densmore. Ook bassist Robert DeLeo van Stone Temple Pilot en toetsenist Rami Jaffee van Foo Fighters staan op het podium.

Tijdens het optreden van 'Love Me Two Times' zingt Hawkins het zangdeel van de al in 1971 overleden Jim Morrison, en het is aan Rami Jaffee om de legendarische keyboardstukken van Ray Manzarek te spelen.

Stabiele factor

Ray Manzarek was één van de oprichters van The Doors. Hij ontmoette in 1965 zanger Jim Morrison, en na een moeizaam begin werd The Doors geboren. Manzarek werd altijd gezien als stabiele factor binnen de band. Manzarek was dan ook de persoon die drummer John Densmore ervan wist te overtuigen om bij de band te blijven. De drummer wilde de band verlaten vanwege de uitspattingen door alcohol en drugs van Morrison. In 2013 overleed Ray Manzarek op 74-jarige leeftijd aan kanker.

De documentaire is eenmalig te zien op de geboortedag van Manzarek: 12 februari. De toetsenist zou op deze dag 81 jaar zijn geworden.

Bekijk hieronder het optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TOP 2000

The Doors staat negen keer in de Top 2000 met 'Riders on the Storm' als hoogste notering op plek 75.

Hoe deed The Doors het verder in vergelijking met vorig jaar? Check het op onze Top 2000-statistiekensite.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie