Programma

Mumford & Sons verbaasd door succes bij Grammys

  1. Nieuwschevron right
  2. Mumford & Sons verbaasd door succes bij Grammys

De Engelse band Mumford & Sons geeft toe weinig te hebben verwacht van hun zes Grammy nominaties.

Babel

In een recent interview met Rolling Stone gaf de band Mumford & Sons toe weinig te hebben verwacht van hun tweede album Babel en hun nominaties dit jaar bij de Grammys. Babel is de opvolger van het grote succesalbum Sigh No More dat tweemaal platina ging. Dit zorgde ervoor dat er een enorme druk stond op de band om met een waardige opvolger te komen.

Het teleurstellende tweede kind

“Toen we Babel aan het maken waren, werd de schaduw van Sigh No More alleen nog maar groter”, vertelt zanger Marcus Mumford. “Veel van ons hadden zoiets van: Babel zal het teleurstellende tweede kind zijn, en dat is prima. Daar dachten we zoveel mogelijk aan toen we het album aan het maken waren, en daarom is het nu zo belonend om te zien hoeveel succes het album heeft. Dat hadden we nooit verwacht.”

De hoofdprijs

Omdat de band uit Engeland komt, hadden zij de Grammys nooit zo serieus genomen. “Ik zei tegen Adele dat ze onze naam moest oplezen, ongeacht wie had gewonnen”, zegt keyboardspeler Ben Lovett. Bassist Ted Dwane voegt toe: “Het voelde heel raar. We waren al een paar keer naar de Grammys geweest. We waren gewend geraakt aan het aanhoren van namen die hadden gewonnen. Maar bij de derde keer wonnen wij. Ze noemden onze naam. En het was ook nog eens de hoofdprijs. Heel bizar.” Uiteindelijk won Mumford & Sons met hun album Babel de Grammy voor Beste Album van het Jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie