Naar homepage
Programma

Record voor Alpe d'HuZes

  1. Nieuwschevron right
  2. Record voor Alpe d'HuZes

De gezamenlijke uitzendingen op Radio 2, Nederland 1 en internet over de wielertocht Alpe d

Op 6 en 7 juni beklommen achtduizend fietsers de Alpe d’Huez met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

Bekendheid inzamelactie

De NCRV en NOS uitzendingen waren te volgen op Radio 2, Nederland 1 en Spirit 24. De bekendheid van de inzamelingsactie is 87 % (12,9 miljoen Nederlanders). Dit blijkt uit online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau DVJ-Insights in opdracht van Radio 2 en de NCRV.

Rapportcijfer 8.1

Bijna de helft van de Nederlanders van 10 jaar en ouder volgde het evenement via Radio 2, Nederland 1, Spirit 24 of internet. Het bereik in de diverse media: circa 2 miljoen luisteraars, ruim 6 miljoen kijkers en 575.000 internetbezoekers. Verschillende programma’s kregen gemiddeld het hoge rapportcijfer 8,1.

Alpe d’HuZes

Op woensdag 6 en donderdag 7 juni beklommen ruim achtduizend deelnemers de Alpe d’Huez. De zevende editie van de sportieve inzamelingsactie voor onderzoek naar kanker heeft een recordbedrag van 28,5 miljoen euro opgebracht.

Knooppunt Kranenbarg

Vanaf half mei blikten Radio 2 en Nederland 1 vooruit op Alpe d’HuZes. Een fietsteam uit Prinsenbeek onder leiding van Leontien van Moorsel werd klaargestoomd voor Alpe d’HuZes. NCRV’s Knooppunt Kranenbarg volgde op Radio 2 het team in de aanloop en op Nederland 1 waren ze dagelijks te zien in de reality-serie van de NCRV Fietsen naar de top. Op 3 juni was de NOS de documentaire Alpe d'HuZes: De Laatste Bocht te zien. Op woensdag 6 juni en donderdag 7 juni zonden de NCRV en de NOS gezamenlijk een live-verslag van Alpe d’HuZes uit op Nederland 1 met verslaggevers Jetske van den Elsen en Herman van der Zandt.

Live vanaf de berg

Radio 2 stond op donderdag 7 juni in het teken van het evenement. De Radio 2 programma’s schakelden regelmatig met Alpe d’Huez. De uitzendingen van Knooppunt Kranenbarg kwamen al vanaf maandag 4 juni vanuit Frankrijk, met op 7 juni in totaal 9 uur live vanaf de berg. Het digitale themakanaal Spirit 24 stond op woensdag 6 juni van 16.00 tot 19.00 uur en donderdag 7 juni de hele dag in het teken van de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes. In de marathon-uitzending van donderdag, van 04.00 uur tot 20.00 uur, deed de zender live-verslag van het sportieve evenement.

Ster advertentie
Ster advertentie