Programma

Nina June schreef Our Garden over je opgesloten voelen in lockdown

  1. Nieuwschevron right
  2. Nina June schreef Our Garden over je opgesloten voelen in lockdown

In Tekstuele Voorlichting vertelt Nina June het verhaal achter haar nieuwe track Our Garden. Het nummer gaat over een koppel dat in lockdown zit en de muren komen nogal op hen af.

Nina schreef vroeger liedjes over de liefde, maar heeft haar inspiratie omgezet door haar grote zorgen over het milieu. Dit resulteerde in de nummers Rainbow Ashes, Trust Fall en World On Fire. In 2021 komt Nina met veel nieuwe muziek, waaronder haar nieuwe single Our Garden. Cielke koos drie zinnen uit het nummer waar Nina June voorlichting over geeft.

We watched our lives on the tv show, I forgot that words could sound so hollow.

"Ik heb dit vorig jaar geschreven in de lockdown, met Marijn van der Meer van HAEVN. We hadden het erover hoe een vreemde gewaarwording het was dat we continu naar de televisie keken over hoe onze levens eruit zouden gaan zien. Dat is zo’n bizar iets. Alsof je de controle van je leven een beetje uit handen geeft. De tweede zin slaat op het moment dat er werden dingen gezegd die heel veel impact op je leven hebben, maar dat die woorden niet meer zo binnenkwamen."

I’m no longer afraid that I lose myself, because I’m ready to be changed into someone else.

In de song volgen we een koppel, waarvan beide personen zich benauwd voelen in hun thuissituatie. Ik denk dat dat een moment is voor veel mensen om te gaan twijfelen of alles wel goed gaat. Het refrein zegt eigenlijk ‘ik ben niet bang om door de ellende te gaan, om moeilijke dingen mee te maken en mezelf daarin te verliezen. Ik ben bereid om hier doorheen te groeien met de persoon die naast me staat.

I watch our garden, as it begins to rain.

"De tuin is een metafoor voor je verleden en je toekomst samen. Dat je naar de tuin kijkt, terwijl je denkt ‘ik zit in de ellende’, je ziet de regen vallen, maar ook tegelijkertijd het gras ziet groeien. Die moeilijke tijd is er ook om er sterker uit te komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond iedere zondag tussen 22.00 en 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie