Programma
EO

Roxeanne Hazes over nieuwe single in Tekstuele Voorlichting

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roxeanne Hazes over nieuwe single in Tekstuele Voorlichting

In Martine In De Middag duikt Martine ten Klooster samen met Roxeanne Hazes in nieuw nummer Omdat Je Me Ziet: een nummer geïnspireerd door profvoetbalster Sherida Spitse.

Hazes geeft aan dat het verhaal van Spitse haar doet denken aan haar eigen verhaal. Martine duikt er meteen in, en vraagt in welk verhaal zij elkaar ontmoeten. “In de vechtlust die zij heeft als vrouwelijke sporter.” Hazes geeft aan dat zij ook in een mannelijke wereld is opgegroeid en dat dat best pittig is, vooral toen ze nog volkszangeres was. “Dat was af en toe wel echt opboksen tegen grote mannen, om het zo maar te zeggen.” Hazes vindt het bijzonder dat ze een voorbeeld mag zijn voor een nieuwe generatie vrouwen, die helaas nog steeds vaak ontmoedigd worden. “En ook de titel Omdat Je Me Ziet, het kunnen delen met je dierbaren, het kunnen leven met je dierbaren, dat dat je echt uiteindelijk veel succes kan opleveren.”

Voetballiedje

Het valt Martine op dat Roxeanne best veel speelt met voetbaltermen in haar nummer. “Ik wilde het eigenlijk veel breder trekken dan alleen maar een voetballiedje, want dat is natuurlijk niet per se iets waar jij of ik me in herken. Dus ik dacht, ik wil eigenlijk gewoon een liedje maken wat voor zoveel jonge vrouwen eigenlijk een soort power anthem kan worden.” Natuurlijk wilde ze wel refereren naar Sherida, omdat het nummer wel om haar draait. “Het is echt een cadeautje voor haar.”

Check het volledige gesprek hieronder!

Video niet beschikbaar

Martine In De Middag op NPO Radio 2

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie