Programma

Hoe is het met Sharona?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het met Sharona?

In heel veel popliedjes worden personen bezongen, fictief of bestaand. De titulaire Sharona uit 'My Sharona' van The Knack blijkt echt te bestaan!

Honkbalknuppel

Maar wie is ze? De tekst van het liedje is geïnspireerd door de destijds zeventienjarige scholiere Sharona Alperin. Zanger Doug Fieger van The Knack was 25 toen hij haar ontmoette en werd stapelverliefd op Sharona. "Het was alsof iemand me op mijn hoofd sloeg met een honkbalknuppel", zou hij later over de verliefdheid zeggen.

Covergirl

'My Sharona' is één van de liedjes die Fieger over 'zijn' Sharona schreef, hoewel gitarist Berton Averre de bekende gitaarriff al jaren op de plank had liggen. Alperin, die op de singlehoes van de hit staat afgebeeld, had uiteindelijk vier jaar lang een relatie met de zanger van The Knack, maar beiden vonden in de jaren erna andere levenspartners.

Makelaar voor de sterren

The Knack kan beschouwd worden als een onehitwonder, maar Alperin bleef in de showbizzwereld hangen. Tegenwoordig werkt ze voor een prestigieus makelaarskantoor in Los Angeles. Ze heeft bovendien haar persoonlijke website vernoemd naar de door haar geïnspireerde hit. Alperin bleef close met Fieger, zelfs toen hij ernstig ziek was. Ze was ook aanwezig op zijn begrafenis in 2010.

Ster advertentie
Ster advertentie