Programma

Kenny B. in 1 minuut

  1. Nieuwschevron right
  2. Kenny B. in 1 minuut

Van vredesonderhandelaar in de jaren 80 tot aanvoerder van de hitparades in 2015: dit is het verhaal van Kenny B. in 1 minuut.

NAAM: KENNETH BRON
GEBOREN: 1 NOVEMBER 1961
OPLEIDING: POLITICOLOGIE
BEROEP: ZANGER (VOORHEEN: MILITAIR, VREDESONDERHANDELAAR)
TOP 2000: -

KENNY IN DE 80S: Met zijn hit 'Parijs' vraagt Kenny B. om Nederlands tegen hem te praten, maar in zijn pubertijd wordt hij gegrepen door het Surinaamse pattriotisme. In 1980 gaat hij het leger in, waar hij tot 1986 werkzaam is. Daarna is hij korte tijd onderdirecteur van het houtbedrijf van zijn vader, tot de Binnenlandse Oorlog uitbreekt. Bron sluit zich aan bij het Jungle Commando van Ronny Brunswijk, die hem als vredesonderhandelaar naar Paramaribo stuurt. De strijd wordt in 1991 gestaakt.

KENNY NU: Begin jaren 90 komt Kenneth Bron aan in Nederland, maar blijft nauwe contacten onderhouden met zijn thuisland. Zo staat hij in 2008 op nummer 1 in het Zuid-Amerikaanse land met 'Asamade' en in 2001 uit hij trots te zijn op zijn Surinaamse nationaliteit op de hit 'Sranan Mi Kondre'. Tevens dringt hij bij de minister van Cultuur aan op een betere naleving van de auteursrechten van Surinaamse artiesten. In Nederland breekt hij door met de singles 'Als Je Gaat' en 'Parijs'.

Ster advertentie
Ster advertentie