Programma

Het verhaal achter Back To Black van Amy Winehouse

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter Back To Black van Amy Winehouse

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertellen The Dap-Kings over hun muziek op het legendarische album Back To Black van Amy Winehouse!

De studio waar ze met Amy alles hebben opgenomen

The Dap-Kings nemen ons mee naar de studio waar ze samen met Amy Winehouse aan het album Back To Black hebben gewerkt. Bassist Gabriel Roth (aka Bosco Mann) vertelt: "Na uit een paar panden te zijn gezet, wilden we iets wat echt van ons was. Een plek om muziek te maken voor muzikanten met dezelfde ideeën. Bosco Mann over de kracht van de band: "Studiomuzikanten kunnen niet wat ons wel lukt. Niet omdat ze niet oefenen, maar omdat ze niet samen ademen zoals wij."

Quote

Mark Ronson zei dat het een hele grote plaat zou worden. Ik denk niet dat wij het zelf zouden hebben uitgebracht.

Neal Sugarman

Mark Ronson van doorslaggevend belang

Binky Griptite pakt zijn gitaar erbij en probeert het akkoordenschema van 'Rehab' te spelen: "Ik weet het niet meer. Het is te lang geleden." Hij vertelt over zijn ervaringen met Winehouse: "Ze was gewoon een normale jonge meid van 23. Ze wilde liever bij haar vrienden of vriendje zijn, of een potje poolen dan in een bus zitten aan de andere kant van de wereld. Maar dat hoort bij dit werk." Volgens saxofonist Neal Sugarman is Mark Ronson van doorslaggevend belang geweest: "Mark zei dat dit een hele grote plaat zou worden. Wij dachten: o ja? Ik sta er wel een beetje van te kijken dat ie zo groot werd. Ik denk niet dat wij die plaat zelf zouden hebben uitgebracht. Ik bedoel: Ik had graag zoveel platen verkocht, maar het was niet onze smaak."

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over het album Back To Black hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: albumcover

Ster advertentie
Ster advertentie