Naar homepage
NPO Radio 2

Legendarisch live: The Doors met bezwerende liveversie van The End

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch live: The Doors met bezwerende liveversie van The End

Het titelloze debuutalbum van The Doors is pas anderhalf jaar oud wanneer de band zijn meest memorabele optreden geeft in de Hollywood Bowl. Gelukkig hebben we de beelden nog!

De band rondom de enigmatische frontman Jim Morrison breekt begin 1967 door met zijn eerste langspeler, waarop onder andere de single Light My Fire staat en ook het epische The End, een van de langste nummers uit de NPO Radio 2 Top 2000. Live maakt het rockkwartet eveneens furore en in dezelfde maand dat het derde album Waiting For The Sun verschijnt, in juli 1968, staat een concert van The Doors gepland in The Hollywood Bowl.

Vijftig jaar dood

Het optreden van The Doors in Hollywood wordt gefilmd en levert legendarische concertbeelden op. Toch duurt het nog twintig jaar voor de concertregistratie op elpee, cd en vhs verschijnt. De bezwerende uitvoering van The End wordt pas in 2012 officieel op cd geperst, wanneer een uitgebreide editie van de live-cd verschijnt. Jim Morrison is weliswaar al vijftig jaar dood, maar hier zien we de zanger op zijn best.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Doors in de NPO Radio 2 Top 2000

The Doors staat met negen noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd hoe zijn nummers zijn gestegen en gedaald in de lijst door de jaren heen? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie