Programma

Coldplay-drummer Will Champion: de muzikale alleskunner

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay-drummer Will Champion: de muzikale alleskunner

Emmely de Wilt eert wekelijks een drummer in Het Gouden Trommelvlies. Dit keer brengt ze een ode aan de man die Coldplay in de maat houdt: Will Champion.

De meeste drummers zijn zo’n beetje geboren met de drumstokken in hun handen. Ze denken, ruiken en voelen het ritme van de drumvellen. Maar dat is bij de drummer van Coldplay heel anders. De Britse Will Champion is op jonge leeftijd al een zeer muzikale jongen. Hij speelt piano, viool, gitaar en zelfs de fluit. Maar drummen kon hij toen hij bij de band kwam helemaal niet.

Muzikale alleskunner

Will ontmoet de mannen van Coldplay tijdens zijn studie in Londen. De vier studenten maken samen veel muziek, maar komen ook snel tot de conclusie dat ze geen drummer hebben. Ze zijn het er al snel over eens dat een beetje respectabele band niet zonder drummer kan. Champion, de muzikale alleskunner die hij is, besluit in rap tempo de drums helemaal eigen te maken. Hij kijkt filmpjes van goede drummers, gaat langs bij andere bands om mee te spelen en oefent dagen, weken, maanden om op een professioneel niveau te komen.

Het lukt Will om de drums onder de knie te krijgen en de band begint met optreden. Toch moet Champion op een gegeven moment de band verlaten. De geruchtenmolen stelt dat de rest van Coldplay de drummer niet goed genoeg vindt. Het betekent niet het definitieve einde van Will bij de band. Froontman Chris Martin vraagt 'm namelijk terug. De rest is geschiedenis.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie