Programma

The Rolling Stones doen afstand van rechten 'Bitter Sweet Symphony'

  1. Nieuwschevron right
  2. The Rolling Stones doen afstand van rechten 'Bitter Sweet Symphony'

The Verve mag zich eindelijk auteur noemen van eigen hit ‘Bitter Sweet Symphony’. Twintig jaar lang stonden The Rolling Stones als maker geregistreerd, maar die hebben nu afstand gedaan van auteursrecht en toekomstige royalty’s.

'Bitter Sweet Symphony' kwam in 1997 uit en is de grootste hit van The Verve. Toch verdiende de band rondom frontman Richard Ashcroft in al die jaren geen cent aan de verkoop of het gebruik van de track. Het nummer bevat een sample van The Rolling Stones' orkestrale uitvoering van 'The Last Time'. De Britse band had echter geen toestemming om de sample te gebruiken en dus werd er een zaak aangespannen door voormalig Stones-manager Allen Klein. Hij won de juridische strijd, waardoor The Verve honderd procent van de royalty's moest afstaan aan Mick Jagger en Keith Richards.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nu laat Ashcroft dus op Instagram weten dat Mick Jagger en Keith Richards toch afstand doen van de credits voor de track. Op Instagram zegt de muzikant dankbaar te zijn: "Thanks again to Mick and Keith. 'Bittersweet Symphony' is coming home."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie