Programma

Van Velzen zoekt titel cd

  1. Nieuwschevron right
  2. Van Velzen zoekt titel cd

Deze zomer gaat Roel van Velzen een nieuw album opnemen.

Deadline

"Ik heb nog geen naam, maar de deadline is ook nog niet gearriveerd", zegt Van Velzen lachend bij Gijs 2.0. "Ik weet het nog niet zo goed. We kunnen een titel kiezen op basis van de liedjes die op de plaat komen, maar we zijn er nog niet over uit."

Congo

"De plaat is geïnspireerd op een heleboel dingen", aldus de zanger. Voor een project van Master Peace reisde Van Velzen met zijn band af naar Congo, waar hij samenwerkte met lokale muzikanten. "Het moet een mooie naam worden die het project eer aandoet, maar niet te beladen."

Kookwekker

Van Velzens nieuwe single heet 'If The World’s Coming To An End'. Hij legt uit dat hij de nummers op zijn nog titelloze album allemaal binnen korte tijd geschreven heeft. "Ik gebruik een kookwekker en die zet ik op vier uur. Als de tekst en de melodie dan niet gekomen zijn, is het waarschijnlijk geen goed liedje."

Songfestival

Ook overweegt Roel van Velzen een deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar vooralsnog is hij er huiverig over. "Dan ben je als credible artiest te gast op een soort grote kermis. Al ben ik er in mijn hoofd wel mee aan het worstelen, zeker na de deelname van de laatste drie acts."

Top 2000

Verder vertelt de zanger van hits als 'Baby Get Higher' en 'When Summer Ends' over zijn favoriete plaat uit de Top 2000. Zijn grote idool is Freddie Mercury, maar zijn lievelingslied uit de lijst is niet van Queen. 'Good Vibrations' staat bij hem bovenaan, vanwege de koortjes.

Ster advertentie
Ster advertentie