Programma

Eerste dag Groene Station

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste dag Groene Station

Het Groene Station is geopend en het dagthema van vandaag is: afval. Recyclen is niet altijd makkelijk. Toch zijn er mensen die zonder afval leven.

Fotografie: Bullet-Ray

Winnaar dagopdracht

De NPO Radio 2-dj die het beste een dag zonder afval kan leven is Gijs Staverman, zo oordeelt Stefan Stasse aan het eind van de dag. Van alle dj's had Gijs Staverman het beste zijn best gedaan om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te vergaren met zijn boodschappen.

Wouter doet ook fanatiek mee aan de dagopdracht. Hij probeert om zijn lege flesje met water gevuld te krijgen, maar zo gemakkelijk gaat dat nog niet.

Boodschappen doen zonder verpakkingen is echt mogelijk. Duurzame Diva Simone Walraven ging met iemand mee voor wie het inmiddels al normaal is geworden.

De hele dag door komen bezoekers van jong tot oud langs om een kijkje te nemen in Het Groene Station.

kinderen het groene station.jpg

dansvloer het groene station.jpgJan-Willem gaat ook de uitdaging aan om zijn eten bij elkaar te krijgen zonder verpakkingen, maar hij gaat niet op pad met potjes en bakjes. Aan een bord en glas heeft hij genoeg.

Iedereen kan langskomen op Utrecht Centraal om te dansen op de dansvloer en daarmee energie op te wekken voor een optreden en vandaag was dat van niemand minder dan Racoon.

Racoon.jpg

publiek bij Racoon .jpg

De Dj's gaan op deze eerste dag de uitdaging aan om zo verpakkingsloos mogelijk boodschappen te doen. Gijs belt met Jasper, maar ze zijn allemaal fanatiek en ook Jasper geeft zijn geheimen niet zomaar prijs.

Anita Witzier is te gast bij Gijs in Het Groene Station en dat is de uitgelezen kans om even te testen of ze zelf wel groen leeft.

Anita Witzier.jpg

Stefan Stasse heeft een echte winkel in Het Groene Station. In zijn Staatswisselkantoor kun je spullen die je niet meer hoeft ruilen voor iets uit de winkel. Wie weet wat voor verborgen schatten je er wel niet kunt vinden..

Staatswisselkantoor.jpg

Boodschappen doen zonder verpakkingen te gebruiken lijkt onmogelijk, maar dat is niet helemaal waar. Emily Lowe doet het en ze is er aan gewend geraakt. "In het begin had ik wel even van is het niet raar om te doen, maar de winkeliers pakten het heel goed op."

Het Groene Station heeft op de eerste dag koninklijk bezoek. Prins Carlos de Bourbon de Parme is de eerste gast van vandaag en hij start het zelf aangevraagde liedje 'Waka Waka' van Shakira in en daarmee is het station officieel geopend.

Prins Carlos Het Groene Station

Ster advertentie
Ster advertentie