Programma

In gesprek met Typhoon

  1. Nieuwschevron right
  2. In gesprek met Typhoon

Typhoon is ambassadeur van Record Store Day 2015. In Gijs 2.0 vertelde hij over passievolle platen en de diepe dalen waar hij door heen ging.

Een albumpersoon

Typhoon werd geboren als Glenn de Randamie. Zijn album Lobi Da Basi (Liefde Is De Baas) werd bekroond met een Edison voor Beste Hiphop en voor Beste Album. Gijs vroeg hem of hij een voorkeur heeft voor singles of platen. ''Ik ben meer een 'album-persoon', want een album vertelt een heel verhaal, net zoals bij een film. Ik word graag meegezogen in een verhaal,'' antwoordde Typhoon.

Passie voor je plaat

Mooi gezegd, maar zijn albums eigenlijk nog wel nodig nu we Spotify en YouTube hebben? De hiphopper vindt van wel. ''Als je een heleboel passie in een album stopt en het is verzorgd, dan zie je dat het nog steeds verkoopt.''

Diepe dalen

Voordat Typhoon succesvol is, gaat hij eerst door diepe dalen. ''Ik heb een burn-out gehad, ik had geen huis, had geen geld en sliep in mijn auto. Ik heb die moeilijk periode nodig gehad om op dit punt te komen,'' legt de ariest uit.

Record Store Day

Inmiddels heeft de muzikant die moeilijke periode achter zich gelaten. Hij is nog lang niet klaar met muziek maken en is deze zomer op verschillende festivals te vinden. Typhoon laat zich verder graag inspireren door andere artiesten. Tijdens Record Store Day in Zwolle laat hij de platen van zijn favoriete muzikanten horen. Beluister hier wat je daar van kunt verwachten.

Album 3 Daagse
vrijdag 17 t/m zondag 19 april
NPO Radio 2

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie