Programma

Marianne Zwagerman: 'Ik heb gehuild na persco Rutte'

  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Zwagerman: 'Ik heb gehuild na persco Rutte'

De lockdown duurt maar en duurt maar. Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen zijn het meer dan beu en denken in de nieuwste editie van Op z’n Kop! met weemoed terug aan de tijd dat Nederland nog lekker vrij erop uit kon.

In de nieuwe aflevering geeft Zwagerman toe dat Rutte’s persconferentie van afgelopen maandag haar behoorlijk heeft geraakt. “Ik ga gewoon eerlijk toegeven: ik heb gehuild. Ik heb echt gehuild. Wat is het laatste leuke Rick dat jij hebt gedaan voordat dit land aan lockdowns verslaafd raakte? Dat je dacht: hier leef ik voor?”

Fysieke contact

“Wat ik heel belangrijk vind is dat ik gewoon onbekommerd naar iedereen toe kan gaan naar wie ik wil, zonder gezeik. Maar ook het fysieke contact mis ik heel erg. Mensen doen heel spastisch momenteel. Ik kom mensen buiten tegen die met een grote boog in het plantsoen om me heen lopen. Knettergek word ik ervan”, aldus Van Velthuysen.

Country festival

Zelf denkt Zwagerman met weemoed terug aan het laatste country festival dat zij bezocht in de AFAS Live. “Ik zou vijf jaar van mijn leven geven voor een country festival. Met mooi weer, volle maan, een kampvuur, goede bandjes, leuke mensen. Ik zou vijf levensjaren inleveren voor één mooie avond, gewoon omdat het zo lang geleden is.”

Verder gaat het in deze aflevering over alle ontwikkelingen rondom het Binnenhof, de formatie, Pieter Omtzigt en een gesprek met prof. dr. Armand Girbes, die zijn kritiek op het coronabeleid niet onder stoelen of banken steekt. Luister hieronder:

#11 - OP Z'N KOP! met prof. dr. Armand Girbes - Op z’n Kop!

NPO Luister

Vanaf donderdag 14 januari is Op z'n Kop wekelijks te beluisteren via NPO Radio 2 en de bekende podcastplatformen. Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: Wessel de Groot

Ster advertentie
Ster advertentie