Programma

The Prodigy met 'Firestarter' op Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. The Prodigy met 'Firestarter' op Pinkpop

Met de plotselinge dood van The Prodigy-zanger Keith Flint kijken we terug op een legendarisch optreden van 'Firestarter' waarmee de band het festival Pinkpop sluit in 1996.

Overlijden

Op maandag 4 maart kwam het treurige bericht naar buiten dat The Prodigy-zanger Keith Flint op 49-jarige leeftijd is overleden. De politie vindt Flint op maandagochtend levenloos in zijn woning in Dunmow in de buurt van Londen.

Danser

Keith Flint begint eigenlijk als danser van de band maar wordt later ook zanger van The Prodigy. Eind jaren 80 ontmoet de opvallende Flint DJ Liam Howlett op een rave. Flint spoort Howlett aan om een professionele muziekcarrière te beginnen en biedt zichzelf aan als danser. Samen met Leeroy Thornhill vernoemen de mannen zich naar een synthesizer: The Prodigy. De band breekt pas écht door nadat Flint de microfoon in de handen krijgt en het nummer ‘Firestarter’ zingt. Dit zorgt ervoor dat Flint de frontman wordt van de band.

Energieke afsluiting

Op de raveband kun je wel rekenen als je een energieke festival afsluiter wilt hebben. Geen slechte keuze dus van Pinkpop dat ze deze band als laatste op de derde dag laten spelen in 1996. Het allerlaatste sprankje energie wat er nog in het publiek zit na de slopende dagen persen de heren er nog wel even uit. Het nummer 'Firestarter' mag natuurlijk niet ontbreken.

Bekijk hier het optreden van The Prodigy met 'Firestarter':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Prodigy staat met vier noteringen in de Top 2000. 'Smack My Bitch Up' op 856, 'Firestarter' op 935, 'No Good (Start The Dance)' op 1462 en 'Out Of Space' op 1915.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie