Programma

Pete Seeger overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Pete Seeger overleden

Pete Seeger, schrijver van klassiekers als 'This Land Is Your Land', 'If I Had A Hammer' en 'Turn! Turn! Turn!' is op 94-jarige leeftijd overleden.

Dit meldde The New York Times.

Folkmuziek

Pete Seeger (3 mei 1919) ontwikkelde zich in de jaren '50 en '60 als een grootheid in de folkmuziek, zowel als solozanger als met de groep The Weavers. Een succesvol songschrijver was hij ook: Seeger schreef liedjes als 'We Shall Overcome', en 'Where Have All The Flowers Gone' (later gezongen door Marlene Dietrich als 'Sag Mir Wo Die Blumen Sind'). The Byrds hadden succes met zijn 'Turn! Turn! Turn!' en Trini Lopez coverde 'If I Had A Hammer'.

Inspiratiebron

Pete Seeger geldt voor velen als een voorbeeld (Bob Dylan, Don McLean) maar misschien is Bruce Springsteen wel zijn grootste fan. The Boss coverde meermaals 'We Shall Overcome' en ze traden de laatste jaren vaker samen op, zo ook bij de inauguratie van Barack Obama in 2008. In dat jaar verscheen ook Seeger's laatste solo-album Pete Seeger at 89.

Pete Seeger was naast muzikant ook een idealist die zich gedurende zijn leven inzette voor ontwapening, burger- en mensenrechten.

Bekijk en bluister hierboven een aantal hoogtepunten uit zijn carrière.

foto: Wikimedia commons - Josef SCHWARZ

Ster advertentie
Ster advertentie