Programma

Van Velthuysen roept Tweede Kamer op: bedrijf eens politiek!

  1. Nieuwschevron right
  2. Van Velthuysen roept Tweede Kamer op: bedrijf eens politiek!

Met nog een kleine drie weken te gaan tot aan de verkiezingen, doet Rick van Velthuysen in de podcast Op z’n Kop! een dringende oproep aan de Tweede Kamer om eens politiek te gaan bedrijven.

Hij stoort zich eraan dat veel politieke partijen als makke schapen achter het kabinet blijven aanlopen bij het coronabeleid. "Maak het onderscheid en geef ons wat te kiezen!", aldus Van Velthuysen.

Draagvlak coronamaatregelen

Terwijl het draagvlak voor de coronamaatregelen verdwijnt als sneeuw voor de zon, ziet Van Velthuysen een Tweede Kamer die steeds meer haar oren laat hangen naar een kabinet dat halsstarrig vasthoudt aan haar beleid. Aanleiding is de stemming over de ‘spoedwet avondklok’ afgelopen week, waarbij het kabinet op een meerderheid kon rekenen om de maatregel overeind te houden.

Onderscheid maken

In Op z’n Kop! roept Van Velthuysen de Kamerleden deze week op het onderscheid te maken, niet alleen in woorden, maar door ook onderscheidend te stemmen. “Wees eens volksvertegenwoordiger en leg je oor eens te luister, en kom niet met hele verhalen in de Eerste Kamer en in de Tweede Kamer om uiteindelijk mee te stemmen met een beleid waarvan je denkt ‘is dit het wel’. Bedrijf eens politiek!”

Luister hieronder naar de zevende aflevering van Op z'n Kop!:

#7 - OP Z'N KOP!

NPO Luister

Vanaf donderdag 14 januari is Op z'n Kop! wekelijks te beluisteren via NPO Radio 2 en de bekende podcastplatformen. Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: PowNed

Ster advertentie
Ster advertentie