Programma

Wat te zien op Lowlands?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat te zien op Lowlands?

Een van de oudste Nederlandse festivals staat dit weekend op de agenda: Lowlands. Bijna honderdvijftig acts treden op. Hoe te kiezen? Wij helpen je!

Paolo Nutini

Waarom bezoeken? - De afgelopen jaren is Paolo Nutini uitgegroeid van een artiest met een wat sloffig imago tot een talentvol podiumbeest waar alle vrouwen voor in de rij staan. Naast dat hij er goed uitziet is Paolo ook zeker een bezoek waard vanwege zijn rauwe stemgeluid, met 'Iron Sky' en afsluiter 'Candy' als hoogtepunten.

Waar & wanneer? - Alpha, vrijdag 21 augustus (20:00 - 21:00)

Dit kan je verwachten:

Lianne La Havas

Waarom bezoeken? - Deze soulvolle jongedame verovert langzaam maar zeker de harten van Nederland. Tijdens de laatste editie van het North Sea Jazz-festival stond ze dan ook niet voor niks in één van de grootste zalen geprogrammeerd. Al rockend op haar gitaar, zonder haar vrouwelijke charme te verliezen, kan je ook op Lowlands niet om Lianne La Havas heen.

Waar & wanneer? - Heineken, zaterdag 22 augustus (18:45 - 19:45)

Dit kan je verwachten:

Underworld

Waarom bezoeken? - Een kleine outsider in dit lijstje: house- & technoband Underworld. Met de Top 2000-klassieker 'Born Slippy' een gevestigde naam waar iedereen die zin heeft om helemaal los te gaan zijn ei kwijt kan. Naast alle alternatieve acts is ook dát Lowlands.

Waar & wanneer? - Heineken, vrijdag 21 augustus (20:45 - 22:15)

Dit kan je verwachten:

James Bay

Waarom bezoeken? - Onze Britse collega's van BBC Music riepen James Bay al uit tot hét geluid van 2015. Tot nu toe komt hij aardig in de buurt met zijn hits 'Hold Back The River' en 'Let It Go', die je ook op NPO Radio 2 regelmatig voorbij hoort komen. Dat zijn talent ook live tot zijn recht komt kan je zelf horen op vrijdag 21 augustus!

Waar & wanneer? - Heineken, vrijdag 21 augustus (15:20 - 16:20)

Dit kan je verwachten:

Tame impala

Waarom bezoeken? - “Freaky synthesizers, basloopjes die in je hoofd blijven hangen en de fascinerende stem van zanger Kevin Parker. Ja, Tame Impala is voor mij DE band van dit moment!", aldus Jasper de Vries die jou ervan overtuigt waarom deze seventies-klinkende band een echte must-see van het festival is.

Waar & wanneer? - Heineken, zondag 23 augustus (20:40 - 21:50)

Dit kan je verwachten:

Ben Howard

Waarom bezoeken? - Verwacht tijdens het optreden van Ben Howard geen hitparade, op een enkele na dan, maar ga hier zeker naartoe als je houdt van intense gitaarsolo's van iemand met passie voor zijn vak. Alles wat Ben tussendoor tegen het publiek zegt is niet te verstaan, maar als hij zingt dringt de tekst des te meer door. Tip: neem tissues mee!

Waar & wanneer? - Alpha, vrijdag 21 augustus (21:50 - 23:00)

Dit kan je verwachten:

Allah-las

Waarom bezoeken? - Een van de vele internationale acts die zich op Lowlands bevindt. Waar Tame Impala klinkt alsof de band rechtstreeks uit de seventies komt, lijkt Allah-las zojuist uit de sixties gestapt. De Amerikaanse rockband tourde in het verleden al veel samen op het podium met talent van eigen bodem Jacco Gardner. Laatstgenoemde staat eveneens op Lowlands.

Waar & wanneer? - India, zondag 23 augustus (15:00 - 16:00)

Dit kan je verwachten:

Bear’s den

Waarom bezoeken? - Met optredens in de Roodshow en De Staat van Stasse mogen we Bear's Den met recht vrienden van NPO Radio 2 noemen. Wij zijn fan! Als je houdt van het singer-songwriter-geluid is deze band zeker de moeite waard om aan je persoonlijke blokkenschema toe te voegen.

Waar & wanneer? - Heineken, zondag 23 augustus (13:00 - 14:00)

Dit kan je verwachten:

AMY (documentaire)

Waarom bezoeken? - Er is meer op Lowlands dan muziek! De reacties over deze nét uitgekomen documentaire over het leven van Amy Winehouse luiden voornamelijk "indrukwekkend". Wees voorbereid, want het schijnt dat je na het bekijken van AMY met een brok in je keel de zaal verlaat.

Waar & wanneer? - Echo, zaterdag 22 augustus (22:20 - 00:30)

Dit kan je verwachten:

Kurt Cobain: Montage of Heck (documentaire)

Waarom bezoeken? - Nog een muziekdocumentaire die niet mag ontbreken op Lowlands: Montage of Heck. Een compilatie van Kurt Cobain's bijzondere leven, bestaande uit veel privébeelden.

Waar & wanneer? - Echo, vrijdag 21 augustus (00:00 - 02:30)

Dit kan je verwachten:

Lowlands - 21, 22 & 23 augustus in Biddinghuizen

Foto Lianne La Havas: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie