Programma

Gastoptredens Bono

  1. Nieuwschevron right
  2. Gastoptredens Bono

Nu U2 weer op wereldtournee is, heeft zanger Bono even geen tijd om met andere artiesten liedjes te zingen, maar dat heeft hij wel regelmatig gedaan.

Met The Corrs

In de jaren 90 waren er naast U2 nog diverse immens succesvolle Ierse bands. Weinig Ieren verkochten echter zoveel platen als The Corrs. Het nummer 'When The Stars Go Blue' was nooit een hit, maar heeft dankzij deze duetversie met Bono wel een soort cultstatus bereikt onder fans van beide bands.

Met Luciano Pavarotti en Zucchero

Dat Bono altijd druk bezig geweest is op antropologisch vlak, is nooit een geheim van gemaakt. Tussen december 1995 en februari 1996 stond hij drie maanden in de top 10 van de Mega Top 50 met 'Miss Sarajevo', een duet met Luciano Pavarotti. Tijdens datzelfde War Child-concert zongen de twee 'Miserere' met Zucchero.

Met Kylie Minogue

Op de tweede avond van haar Showgirl Tour in november 2006 verwelkomde Kylie Minogue opeens Bono op het podium, die destijds in Australië op tournee was met U2. Samen zongen ze het nummer 'Kids', dat Kylie oorspronkelijk met Robbie Williams zong.

Met Beyoncé

Tijdens het eerste anti-aidsbenefietconcert onder de noemer 46664 ging Bono in duet met Beyoncé op het nummer 'American Prayer'. De twee werden bijgestaan door U2-gitarist The Edge en voormalig Eurythmics-lid Dave Stewart. 46664 was het nummer dat Nelson Mandela had toen hij gevangen zat op Robbeneiland.

Met Glen Hansard

Kort geleden was singer-songwriter Glen Hansard nog te gast in de studio van NPO Radio 2, maar ook Bono erkent het talent van deze man. Op 8 mei 2012 vergezelde de frontman van U2 Hansard bij een optreden in New York City. Deze gemoedelijke uitvoering van 'The Auld Triangle' is het gevolg.

Met Tinariwen

Hierboven zijn optredens van Bono te zien in de VS, Australië en Italië, maar een van de meest exotische plekken waar de zanger optrad, was Timboektoe. Hij was te gast bij een festival in de Malinese stad en gaf daar een spontaan optreden met de lokale blueshelden Tinariwen en Bassekou Koyate.

Met Mick Jagger

Hier zien we de frontmannen van de twee populairste rockbands op aarde samen in de studio het nummer 'Joy' zingen, met tussendoor beelden van Bono en Mick die gezellig een slaatje aan het wegprikken zijn. Want ook dat is rock-'n'-roll.

Met Damien Rice

In Nederland kennen radioluisteraars Damien Rice vooral van het kille duet '9 Crimes' met achtergrondzangeres Lisa Hannigan. Hier zingen de Ierse zangers voor een televisie-optreden twee U2-klassiekers akoestisch: 'Walk On' en 'One'.

Nog een keer met The Corrs

Oorspronkelijk was 'Summer Wine' in 1966 een duet van Lee Hazlewood met Suzi Jane Hokom, hoewel zij op een tweede opname uit 1967 werd vervangen door Nancy Sinatra. Demis Roussos en Nancy Boyd hadden er ook een hit mee, hier horen we Bono nogmaals in duet met Andrea Corr.

U2 staat op 12 en 13 september in de Ziggo Dome. Lees hier hoe het eerste concert in Nederland verliep.

Ster advertentie
Ster advertentie