Programma

Albums komen tot leven

  1. Nieuwschevron right
  2. Albums komen tot leven

Sommige album covers spreken enorm tot de verbeelding. En op internet komen ze tot leven!

Je kunt er niet meer omheen op internet: gif'jes. De manier om bijvoorbeeld snel een boodschap of stemming over te brengen, door de kracht van herhaling. Het is gewoon een korte video animatie van meerdere afbeeldingen die kort na elkaar getoont worden. Van alles wordt tegenwoordig een gif'je gemaakt, dus waarom geen albumhoezen?

Madonna - American Life

Het album American Life verschijnt in 2003. De titeltrack wordt een hit. De clip, die door Jonas Ackerlund wordt opgenomen, wordt vanwege het hoge gehalte oorlogsgweld nog voor de release terug getrokken. De oorlog tussen de Verenigde Staten en Irak is dan uitgebroken. Het is de eerste keer in haar carrière dat ze buigt voor kritiek.

Led Zeppelin - Celebration Day

David Bowie - Heroes

Vooruitlopend op de jaren tachtig golf van electro-pop synthesizer muziek resulteert Bowies samenwerking met Brian Eno (in Berlijn, van’76 tot ’79) in onder andere het album Heroes waarop je de invloed van Eno’s minimalistische elektronische geluiden duidelijk hoort.

Nirvana - Never Mind

In 1991 tekent Nirvana een contract bij het Geffen label en komt de door Garbage drummer Butch Vig geproduceerde CD Nevermind uit. De daarvan afkomstige single 'Smells Like Teen Spirit' laat een flinke krater achter in de popwereld en bestormt overal ter wereld de hitlijsten. Door het succes van het album Nevermind ontstaat er een gezonde interesse voor de muziekscene in Seattle en omstreken.

Michael Jackson - Dangerous

In 1991 komt Michael Jackson zijn 8e album Dangerous uit, met daarop de singles 'Blood On The Dancefloor' en 'Earth Song'.

Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon

The Dark Side Of The Moon (1973) is het meest succesvolle Pink Floyd-album uit de historie van de groep en een van de best verkochte rockalbums aller tijden.

Album 3 Daagse
vrijdag 17 t/m zondag 19 april
NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie