Programma

Wiskundeleraar Menno krijgt honderden biertjes van zijn leerlingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Wiskundeleraar Menno krijgt honderden biertjes van zijn leerlingen

De wiskundevideo's van Menno Lagerwey worden massaal bekeken door examenkandidaten. Daarom startte hij een ludieke actie.

Examenleerlingen zijn deze week hard aan het zwoegen op hun examens. Daarom worden de YouTube-video's van wiskundeleraar Menno Lagerwey extra vaak bekeken. Hij maakt namelijk gratis uitlegvideo's waarin hij eindexamenwiskunde uitlegt. Inmiddels heeft de docent al 45,3 duizend leerlingen die hem volgen. "Ik denk dat het geheim is dat ik echt to the point uitleg geef", legt Menno Lagerwey uit. "Volgens mij heb ik dat heel goed in de vingers. Dat ik in een paar minuten de kern van iets kan uitleggen, zodat daarna iedereen het gevoel heeft: 'Oh, volgens mij snap ik het wel'."

Biertjes donaties

Leerlingen waren zelfs zó blij met de uitlegvideo's van Menno, dat ze vroegen of ze niet iets voor hem terug konden doen. "Het leek mij leuk om een soort ludieke actie op te starten, dus ik heb leerlingen de mogelijkheid geboden om mij te trakteren op een biertje", vertelt de wiskundeleraar. Via een Tikkie betaalden honderden leerlingen hem al 2,50 voor de examentrainingen. Biertjes gaat Menno er echter niet voor kopen. "Het mooie is dat ik al deze donaties ga gebruiken om volgend jaar minder te werken. Zodat ik meer tijd kan besteden aan mijn YouTube-kanaal en meer video's kan maken", aldus Menno.

Check hieronder het hele gesprek:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Menno Lagerway.


STER ADVERTENTIE

Ster advertentie
Ster advertentie