Programma

Paul de Leeuw: 'Ik vond het ook wel leuk om te rellen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de Leeuw: 'Ik vond het ook wel leuk om te rellen'

In aflevering vijf van 'In De Kop Van' praat Kiki Schippers met Paul de Leeuw over zijn nieuwe Op1-avontuur, over zijn vader en speelt Kiki speciaal voor Paul een lied.

Presentator en cabaretier Paul de Leeuw is niet op zijn mondje gevallen en dat weet hij. "Je moet gewoon lef hebben en bluffen. Ik stond een tijdje bekend dat ik dingen zei die je niet mocht zeggen", vertelt hij. Dat leverde vaak rellen en veel gedoe op. "Ik vond het ook wel leuk om te rellen maar uiteindelijk als je thuis bent en iedereen over je heen valt, denk je: 'Waarom heb ik dat toch gedaan?'" Toch moet Paul toegeven dat hij door de jaren heen netter is geworden. "Deze tijd is anders. Ik ben zelf ook veranderd in wat ik wel en niet zeg."

Op1

Afgelopen zomer hakte Paul de knoop door en stopte hij bij RTL. "Omdat ik niet wist wat mijn volgende stap zou worden", zegt hij. Als het aanbod komt om het programma Op1 te gaan presenteren, besluit hij deze kans met beide handen te grijpen. "Toen ik werd gevraagd om bij Op1 samen met Astrid Joosten een soort weekendgevoel aan de vrijdag te geven dacht ik: 'Dit is een goede stap om eens uit te proberen." Vanaf 6 november is hij iedere vrijdagavond te zien bij het programma.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hieronder naar de vijfde aflevering van de podcast 'In De Kop Van':

In de kop van

'In de kop van' is een serie waarin cabaretiers van het Spijkers met Koppen-cabaretteam waaronder Stefano Keizers, Kiki Schippers en Marcel Harteveld in gesprek gaan met hun inspiratiebron uit de cabaretwereld. Diverse cabaretiers zoals Youp van 't Hek, Arjen Lubach, Paul de Leeuw en Tineke Schouten praten uitgebreid over het vak en hun repertoire.

Hoe te beluisteren

Je kunt de 'In de kop van' podcasts vinden in de NPO Radio 2 app of via www.nporadio2.nl/podcasts. Ook kun je in je favoriete Podcast-player zoeken op 'In de kop van', of gebruik onderstaande link:

In de kop van op Spotify

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie