Naar homepage
Programma

Nick & Simon brengen album uit met Simon & Garfunkel-sound

  1. Nieuwschevron right
  2. Nick & Simon brengen album uit met Simon & Garfunkel-sound

Na drie jaar hebben Nick en Simon een nieuw album gelanceerd: NSG. De naam van het album staat voor Nick & Simon & Garfunkel en is geïnspireerd op de sound van Simon & Garfunkel.

"Een Nederlandstalig album dat geïnspireerd is op de sound van onze iconische helden, maar op onze eigen wijze", aldus de mannen in augustus.

Persoonlijk album

Het duo liet destijds via Twitter weten: "Het wordt een persoonlijk album, waar wij beiden ontzettend trots op zijn. We kunnen niet wachten om de eerste single straks met jullie te mogen delen." Het is geen verrassing dat Nick & Simon kiezen voor de sound van Simon & Garfunkel. Begin 2020 maakte het duo samen met Kees Tol het televisieprogramma Nick, Simon & Kees: Homeward Bound, waarin ze afreizen naar de stad waar de muziekcarrière van het jaren 60-duo begon: New York. Op vrijdag 6 november zijn Nick & Simon ook te gast in De Wild in de Middag.

Luister hieronder naar het hele album:

Paul Simon reageert op een optreden van Nick & Simon

Simon & Garfunkel zijn de grote voorbeelden voor Nick & Simon. Het was daarom ook een bijzondere verrassing toen Paul Simon in september een compliment gaf aan het Volendamse duo. De mannen hadden begin tijdens een show in Brielle een aantal nummers van Simon & Garfunkel gecoverd. "Ik zag een video van jullie optreden en het klonk erg goed. Het klonk als Simon & Garfunkel", aldus Paul Simon. Bekijk de video hier.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie