Programma

Exclusieve showcase Seal

  1. Nieuwschevron right
  2. Exclusieve showcase Seal

Fans van zanger Seal hadden dinsdag de avond van hun leven, want hij gaf speciaal voor luisteraars van NPO Radio 2 een heel intiem optreden.

Fotograaf: Bullet-Ray

Binnen handbereik

Onlangs kon je bij ons kaartjes winnen voor de bijzondere showcase van Seal in Amsterdam. Voorafgaand aan zijn bezoekje aan RTL Late Night, zingt hij een aantal liedjes voor prijwinnaars van NPO Radio 2. De fans zitten bijna letterlijk binnen handbereik van hun grote idool.

Worst en kaas

Vrijdag verschijnt het negende studioalbum van Seal, getiteld 7. Seal laat een paar nummers van dat album voor het eerst horen, maar start de avond met zijn grootste hit 'Crazy'. Hij kijkt benieuwd naar de kaasjes en worstjes die her en der op tafel staan en deelt ze uit aan zijn vierkoppige band.

Behoorlijk eind lopen

Tussen de liedjes door praat Seal met zijn fans. Zo vertelt een vrouw dat ze haar kind vernoemd heeft naar Seal, tot verbazing van de zanger. Ook grapt hij over Schiphol. "Waarom neemt jullie overheid aan dat iedereen die hier naartoe komt een atleet is?", vraagt Seal zich af. "Het is namelijk een enorm eind lopen van de gate naar de bagagehal!"

Dans maar

'Kiss From A Rose' is een hoogtepunt en niet iedereen houdt het droog bij de ballad uit Batman Forever. Aan het einde van zijn optreden, wanneer hij een uptempo nummer instart, verzoekt hij het gezetelde publiek om op te staan en mee te dansen. De mensen die blijven zitten, worden door Seal uit hun stoel geholpen. Ook gaat hij met zijn fans dansen en ze van dichtbij toezingen.

Blij en ontroerd

Uit handen van presentator Jan-Willem Roodbeen ontvangt Seal een wel heel bijzondere prijs, namelijk een oeuvre-award voor 400.000 verkochte cd's in Nederland. "Bedankt, maar ik ben nog niet dood, hoor!", zegt Seal spottend. Toch laat hij weten blij en ontroerd te zijn door de erkenning. "Ik heb veel te danken aan mijn bandleden en producer Trevor Horn."

Na afloop

Henk van Steeg had na afloop van het optreden fan Natasja aan de lijn, die bij Van Steeg Tot 1 vertelde wat ze ervan vond.

Ster advertentie
Ster advertentie