Programma

Ilse DeLange brengt gloednieuw album uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange brengt gloednieuw album uit

Op 15 mei heeft Ilse Delange haar nieuwste album Changes uitgebracht. Eerder kwamen de eerste twee singles 'Changes' en 'Wrong Direction' al uit.

Het album Changes verschijnt minder dan een jaar na de release van haar countryplaat Gravel & Dust die uitkwam in september 2019. In een gesprek met Daniël Dekker tijdens Muziekcafé vertelt ze dat ze niet had verwacht zo snel alweer muziek uit te brengen. Ilse doet mee aan de Duitse Versie van het programma Beste Zangers en wilde graag nieuwe muziek hebben om uit te brengen ten tijde van het programma. "Ik had net twee albums uitgebracht in twee jaar tijd, dus ik was door al mijn muziek heen", vertelt Ilse. Ze werkte in Duitsland aan nieuwe popliedjes waarvan ze tot haar eigen verbazing een album kon maken.

Quote

Ik had net twee albums uitgebracht in twee jaar tijd, dus ik was door al mijn muziek heen

Ilse Delange

Beluister het hele album hieronder:

Singles

Ilse bracht eerder al twee singles uit van haar nieuwe album. De eerste single 'Changes' van het gelijknamige album kwam op 30 maart uit. Bart Arens had op NPO Radio 2 de primeur van de plaat. Ze schreef het liedje niet zo lang geleden voor de Duitse variant van tv-programma Beste Zangers. Het nummer werd ook nog eens TopSong. Een poosje later op 8 mei kwam 'Wrong Direction' uit. Ze werkte samen met de Duitse Zanger Michael Schulte aan de track. Ilse treedt samen met Michael op tijdens de Eurovision: Europe Shine A Light uitzending op 16 mei.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie