Programma
KRO-NCRV

Emmely de Wilt brengt één laatste ode aan de beste drummers aller tijden

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Emmely de Wilt brengt één laatste ode aan de beste drummers aller tijden

In Het Gouden Trommelvlies bracht Emmely de Wilt de afgelopen tweeënhalf jaar iedere week een ode aan de drummers die een onuitwisbare invloed op de muziekgeschiedenis hebben gemaakt. In de allerlaatste editie houdt Emmely nog één laatste bloemlezing van de muzikanten die al die wereldsterren in de maat hielden.

Van sessiedrummers als Hal Blaine (Elvis Presley, The Ronettes) en Bernard "Pretty" Purdie (Aretha Franklin, Hall & Oates, James Brown) tot de slagwerkers die vast lid van bands waren als John Bonham (Led Zeppelin), Larry Mullen Jr. (U2) en Taylor Hawkins (Foo Fighters): in tweeënhalf jaar Het Gouden Trommelvlies kwamen de groten der aarden op drumgebied voorbij.

Het Laatste Trommelvlies

Afgelopen weekend presenteerde Emmely de Wilt de allerlaatste editie van Het Gouden Trommelvlies, waarbij ze nog één keer stilstond bij de drummers die ze behandelde. "We vonden het mooi om al hun verhalen te vertellen, hun muziek te laten horen en jouw oren te laten genieten van al het moois dat drummers in de muziekgeschiedenis hebben betekend", vertelde ze.

En na tweeënhalf jaar Het Gouden Trommelvlies zet Emmely vanaf komend weekend een nieuw instrument in de spotlights. Benieuwd wat het wordt? Luister dan op zaterdag 1 oktober tussen 10:00 en 12:00 uur naar Het Oor Wil Ook Wat.

Bekijk hieronder naar de laatste editie van Het Gouden Trommelvlies:

Video niet beschikbaar

Het Gouden Trommelvlies op Spotify

Het werk van de drummers die Emmely de afgelopen tweeënhalf jaar besprak, is te beluisteren in de onderstaande playlist op Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie