Programma

Ongelukken on stage

  1. Nieuwschevron right
  2. Ongelukken on stage

Artiesten halen het liefst alles uit de kast om een optreden zo spectaculair mogelijk te maken, maar soms gaat het faliekant mis.

Enrique Iglesias

Drones worden tegenwoordig gebruikt bij concerten om bijzondere beelden te schieten. Afgelopen weekend besloot Enrique Iglesias een van de drones uit de lucht te pakken voor een speciaal shot. De actie liep slecht af, zijn hand kwam in de rotoren terecht en begon als een gek te bloeden. Na een korte verpleegpauze maakte hij het concert af, volgende week wordt hij geopereerd aan zijn vingertoppen door een plastisch chirurg.

The Edge

Een ongeluk waarbij woordgrapjes niet uit kunnen blijven. Tijdens een concert van U2 vorige maand in Vancouver viel de gitarist, beter bekend als 'The Edge' van het podium. Behalve een flinke schaafwond hield hij er niet veel aan over, na het optreden zette hij op Twitter: "Didn't see the edge, I'm ok!!"

Madonna

Naast drones is ook kleding een oorzaak van ongelukken. Madonna maakte een paar maanden geleden nog een flinke smak tijdens haar optreden op de Brit Awards. Haar cape, die eigenlijk los had moeten schieten, bleef zitten waardoor ze bleef hangen. Gelukkig stond de zangeres direct op en vervolgde haar optreden. "Gelukkig weet ik hoe ik moet vallen," vertelde ze later in een interview.

Nog meer kleine ongelukken on stage? Henk van Steeg zet er nog een paar voor je op een rij.

Ster advertentie
Ster advertentie