Programma

Air - All I Need (DZL #201)

  1. Nieuwschevron right
  2. Air - All I Need (DZL #201)

'Loungen' was een zeer populair woord toen 'All I Need' uitkwam eind jaren 90 en het producersduo dat deze plaat maakte was grotendeels verantwoordelijk voor het laden van die term.

Dit artikel verscheen eerder op nposoulenjazz.nl

Uitbuikplaat

Nicolas Godin and Jean-Benoît Dunckel, dat is het duo dat rond 1998 met hun debuutalbum Moon Safari de dancewereld toch wel een beetje op zijn kop zette. De stroming bestond toen een jaar of tien en begon tekenen van volwassenwording te vertonen, waardoor het niet meer voor één gat te vangen was.

Want hoewel de liefde voor elektronische beatmuziek bleef, ontstond de behoefte aan dergelijke muziek waar je niet per se op hoefde te dansen, maar het liefst achteroverliggend en uitbuikend slechts je hoofd op wilde bewegen.

Lounge dus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mooie mensen

'All I Need' was de na 'Kelly Watch The Stars' en 'Sexy Boy' de derde single van de plaat. Het nummer werd mede zo'n groot succes vanwege de clip die bij het nummer werd gemaakt door regisseur Mike Mills, die ook clips maakte voor Beth Orton, Moby en Yoko Ono. Een heerlijke laidbackclip gesitueerd in een zonnig Amerikaans surfoord, waar jonge knappe mensen de tijd onder hun neus zien verdrijven.

Over mooie mensen gesproken:

Hoewel geschreven door Godin en Dunckel wordt de track net zo goed gedragen door de zangpartij van Beth Hirsch. De drie kwamen met elkaar in contact toen ze in het district Montmartre in Parijs woonden. Het klikte meteen nadat ze elkaar ontmoetten en het duo vond het oké dat ze lyrics en melodie schreef voor 'All I Need', een nummer dat overigens gebaseerd is op een eerder nummer van Air, 'Les Professionelles' .

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Zwarte Lijst op NPO Radio 2

Luister: 2 april van 6.00 tot 3 april 24.00 uur
Meer soul & jazz: nposoulenjazz.nl
#zwartelijst @NPORadio2

Ster advertentie
Ster advertentie