Programma

Daði & Gagnamigdið gaan met opbeurende discopop voor de IJslandse overwinning

  1. Nieuwschevron right
  2. Daði & Gagnamigdið gaan met opbeurende discopop voor de IJslandse overwinning

Vanwege een positieve coronatest zal de band niet live kunnen spelen tijdens de tweede halve finale. Een repetitievideo zal daarvoor in de plaats worden vertoond.

Daði Freyr Pétursson, beter bekend als Daði, neemt dit jaar de IJslandse inzending voor het Eurovisie Songfestival voor zijn rekening. Samen met zijn band Gagnamagdið maakt hij 10 Years. Daði schrijft het nummer voor zijn vrouw, die ook in de band zit. Het is een ode aan hun relatie en lange, gelukkige huwelijk. "Ze moest er wel even over nadenken. Ze is natuurlijk deel van het optreden, dus ze vond het best gek om dansend op het podium te staan met een nummer dat gaat over hoe geweldig zij is", vertelt Daði over zijn vrouw aan Wiwibloggs. Daði schakelde duizend mensen van over de hele wereld in als achtergrondkoor voor het nummer. Hij kreeg zelfs zijn ouders zo ver om mee te zingen.

Think About Things

Vorig jaar maakten Daði en zijn band Think About Things, een net zo vrolijke inzending als 10 Years. Het Songfestival mocht dan misschien niet doorgaan, maar Think About Things werd alsnog een hit. Het funky nummer met bijpassende clip stal menig hart en werd als een van de favoriete inzendingen van vorig jaar beschouwd. Het minimalistische dansje uit de clip werd zelfs een trend op TikTok.

Check hieronder 10 Years en Think About Things, de inzending van vorig jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: Eurovision Song Contest

Ster advertentie
Ster advertentie