Programma

Tineke Schouten in podcast Staverman Stand-Up: ‘Waarom zou ik mensen pesten?’

  1. Nieuwschevron right
  2. Tineke Schouten in podcast Staverman Stand-Up: ‘Waarom zou ik mensen pesten?’

In aflevering vier van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met Tineke Schouten. Samen hebben ze het over haar kennismaking met cabaret en waar de grens van humor ligt.

De vraag blijft altijd hoe ver je kan gaan met een grap. Daar heeft Schouten ook een mening over. “Op het toneel zal ik nooit iemand naar beneden halen of belachelijk maken.” Maar ze heeft wel eens een sketch gemaakt over zaken die net op het randje waren. “Ik heb wel eens grappen aangepast. Ik zag dan het kwade er niet in, maar misschien was het dan ook wel niet leuk. Waarom zou ik mensen pesten?”

Collega’s

Schouten gaat vaak genoeg naar shows van haar collega’s kijken. Maar bespreken welke grappen gemaakt kunnen worden gebeurt niet. “Je gaat naar elkaars premières en dan zeg je: ‘Hartstikke goed'", aldus Schouten. En als het niet goed is? “Dan houd je je wat meer op de vlakte. Ik heb vooral veel goede dingen gezien. Je kijkt ook wat minder kritisch als je zelf in de zaal zit.”

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Tineke en Gijs? Beluister dan de hele aflevering hieronder.


Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Beluister de andere afleveringen van Staverman Stand-Up onder andere met Youp van ‘t Hek en Martijn Koning. En check hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Luister naar de Top 2000

De NPO Radio 2 Top 2000 luisteren we samen! Je volgt de lijst der lijsten van 25 t/m 31 december via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie